Skip to main content

Să nu accepți…

Să nu accepți un post mai bun, mai bine plătit, cu mulți subalterni, dar și cu ore mai multe de lucru, fapt care presupune să-ți neglijezi familia și Biserica, asta înseamnă să lupți cu dumnezeul banului, Mamona. Iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor prin care omul se străpunge cu tot felul de dureri. Timpul dedicat sufletului si familiei este cel mai valoros din lume, banii mulți nu-l pot înlocui.

Să nu accepți avansurile unei colege, unui coleg, tocmai când soția ta sau soțul tău te neglijează, când poate că “te ține pe uscat” de luni de zile, asta înseamnă să lupți cu dumnezeul curviei, cu Baal și Astartea, asta înseamnă să-L iubești pe Hristos mai mult decât propriul trup și propriile plăceri. De aceea El te va răsplăti cu binecuvântări care te vor face sa uiți orice lipsă trupească.

Să nu accepți laudele oamenilor când ai reușit ceva remarcabil, să ridici degetul spre cer și să arăți spre Cel care ti-a dat energie, talent si înțelepciune, asta înseamnă să lupți cu dumnezeul mândriei, cu Șarpele din Eden, care a fost aruncat din Cer din cauza mândrie. Mândria este cauza căderii stelelor de pe cer în mocirla lumii acesteia.

Nu uita, lupta cu dumnezeii lumii se duce în fiecare zi, ai de biruit si azi prin Isus Hristos!

Cu prețuire,
Toni Berbece