Skip to main content

Șarpele vorbește și azi…

Șarpele i-a vorbit Evei și i-a spus că Dumnezeu nu-i dă totul, că totul va găsi după gardul de protecție al ascultării. Eva a aflat pe pielea ei că Dumnezeu chiar i-a dat totul și, ca o puștoaică fugită de acasă cu iubitul adolescent, a văzut cât de bună e ciorba de acasă în comparație cu burta goală și palmele iubitului irascibil și profitor. Azi mulți văd Biserica plictisitoare și ca Eva au nevoie de senzații tari, dar senzațiile tari ale Evei au fost pline de durere. Nu da Biserica pe lume, prețul e prea mare și prea dureros.

Șarpele i-a șoptit lui Cain că dacă-l omoară pe Abel Dumnezeu îl va iubi doar pe el. Cain a fost ca un elev pe care-l trimiți acasă ca să-și refacă temele, iar el îl ia la bătie pe cel care și le-a făcut bine crezând că rezolvă ceva. Și azi unii religioși îi omoară și îi desființează pe alții care sunt sinceri cu Dumnezeu doar pentru că ei nu pot fi astfel. Unii frați dau în alții curați, crezând că ei sunt singuri la părinți, dar uită că suntem o mare familie.

Șarpele a vorbit cu Petru și i-a șoptit că ar trebui să-l sfătuiască pe Hristos să nu cumva să moară că nu e nevoie. La fel șoptește și azi, că nu mai e nevoie să te implici, să te jertfești, să dăruiești, să vizitezi un bolnav că toate astea îți scad gradul, că sunt traba preotului/pastorului care “e plătit”. Astfel unii ascultă de egoismul demonic și trăiesc doar pentru ei.

Dacă nu-L lași pe Dumnezeu să-ți vorbească nu e tăcere, ci e vocea Șarpelui, care te va transforma într-un om hidos ca Iuda, care a fost gata să-l vândă pe Hristos pe prețul unei case la roșu, cum mulți români ca să-și ia o limbă de teren prin România s-au dus la muncă și și-au distrus familii, au uitat de Dumnezeu și sunt goi ca Iuda. Nu toți uită de Dumnezeu, dar dacă pentru 30 de arginți îl vinzi pe Hristos, “ucigându-ți” copiii prin indiferență, atunci ești instruit de vocea Șarpelui.

Ascultă de Duhul lui Dumnezeu și nu de vocea care te împinge doar spre iubire de sine! Azi ce voce vei asculta?

Cu prețuire,

Toni Berbece