Skip to main content

Secrete pentru o viața de familie fericită…

În primul rând, nu arunca pe apa sâmbetei tot binele când se întâmplă un rău. Multe familii aruncă la gunoi toate memoriile fericite, tot ce au construit, toate faptele bune, tot romantismul, toate sacrificiile. Cum unul dintre parteneri greșește, adesea celălalt uită tot, își ia jucăriile și pleacă la mama. Nu așa se procedează în familie. Biblia ne spune să acoperim greșelile, nu binecuvântările și părțile bune ale familiei. Dacă unii sărbătoresc 50 de ani de căsnicie este pentru că fiecare dintre ei a rămas de sute de ori să lupte când alții au renunțat imediat.

În al doilea rând, nu vă spălați rufele in public când vă murdăriți in familie. Unii au ajuns să se judece pe internet când au o problemă în familie, să sune la prieteni și să-și “murdărească” partenerul, să se pârască la părinți, care de cele mai multe ori amplifică “scandalul”. Pârâți-vă la Dumnezeu, eventual cereți și altora să mijlocească, dar încetați să vă mai murdăriți în public, ambițiile pot fi mai mari când partenerul află că l-ai terfelit. Lasă întotdeauna loc de bună ziua și loc să te întorci în pace acasă. Când te sui în pat la culcare, patul acela ar trebui să fie ca un aspirator, care absoarbe toate certurile voastre, pentru că Biblia spune ca patul să ne rămână nespurat, iar unii tare mult îl spurcă prin vorbe.

În al treilea rând, nu tăiați frunze la câini că viața-i scurtă. Cele mai multe relații se plafonează pentru că partenerii nu mai fac nimic creativ și recreativ cu familiile lor. Pur și simplu pierd timpul crezând că o relație se duce de la sine, neîntreținută de momente pline de farmec. Telenovele pline de romantism prind la femei pentru că de cele mai multe ori le lipsesc acei bărbați curtenitori, romantici și atenți. De aceea unele femei sunt atât de ușor de “agățat” pentru că bărbații lor dorm cu telecomenzile pe burtă, iar ele sunt ignorate, când Biblia spune: “…fii îmbătat tot timpul de drăgălășiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei (Proverbe 5:18-19)!”

În al patrulea rând, nu vă faceți frate cu Diavolul ca să treceți puntea. Adică nu faceți compromisuri dându-l pe Hristos și familia pentru foloase materiale, nu vă abandonați familiile pentru banii din străinătate, pentru a trece de “situații de criză”. Multe familii se despart pentru un timp apoi de tot pentru bani. Faceți totul împreună. Nu căuta să te arunci în brațele altuia/alteia când partenerul tău a eșuat. Multe persoane cad din lac în puț, adică “rezolvă” o criză de familie prin “preacurvie” și înșelare. Nu rezolvi niciodată o criză printr-un păcat, ci pe genunchi, prin loialitate ca Abigail, care a rămas lângă Nabal până când Dumnezeu a eliberat-o.

Cu prețuire,
Toni Berbece