Skip to main content

Sila cu care ne tratăm unii pe alții ucide

Alexandra, înainte de a fi ucisă de acest criminal care ne-a îngrozit, a fost ucisă de scârba cu care i-a răspuns la telefon operatorul 112, a fost ucisă de sila cu care acel individ și-a făcut meseria, practic lehamitea pe care a avut-o față de postul său, nu știa să descifreze o hartă și o localizare trimisă prin aplicație de STS. De fapt sila asta se regăsește oriunde în România, nu trebuie să o cauți mult, de la ghișeul ANAF până la magazinul de pe colț unde ești tratat cu silă. O găsești în sistemul medical de la doctorii cu buzunarele cât sacul până la asistentele care te bagă în septicemie pentru că, cu mâna cu care ți-a schimbat pampersul îți bagă și branula (caz real prin care un prieten era să-și piardă viața în urma unei banale fracturi de picior).

Sila asta de a ne trata unii pe alții ne caracterizează din păcate pe prea mulți. Nu avem bunul simț și zâmbetul cu care să ne întâmpinăm semenii. Soției mele acum câțiva ani, fiind însărcinată și fiindu-i foame, din ultimul mărunțiș de prin geantă a vrut să-și cumpere un covrig, dar vânzătoarea arogantă nu i-a primit banii pe motiv că sunt mărunți, jignind-o grosolan. A plecat de la covrigărie cu lacrimi în ochi și la fel de flămândă. Când nu ai milă de o femei gravidă, care vrea să cumpere un covrig cu ultimul mărunțiș, ești putred pe interior și capabil și de altele. În lucrurile mici se vede că ne pasă pentru că de cele mai multe ori nu apucăm să facem lucruri mari.

Iresponsabilitatea cu care ne tratăm semenii când ne angajăm neamuri și prieteni pe posturi vitale doar pentru că mergem pe sistemul “pile” de care chiar nu ne mai vindecăm, scârba cu care ne facem treaba în general pe principiul “lasă că merge și așa”, scârba pe care o avem față de o femeie bătută în fiecare seară de bărbat fără a interveni sau față de copiii săraci pe care-i cunoaștem și pe care-i lăsăm așa cum sunt, toate acestea își spun cuvântul.

De scârbă aceasta cu care ne tratăm unii pe alții ar trebui să ne vindecăm cu toții, nu doar politicienii, nu doar polițiștii, nu doar medicii, ci noi toți la un loc. Isus Cristos a venit tocmai pentru a ne vindeca de ea, pentru a ne învăța iubirea chiar și cu prețul vieții. Caută-L pe Isus și vei scăpa de lehamitea și de indiferența față de aproapele tău. Legea Lui este: “Ce vrei să ți se facă fă tu la alții!” Iar aceeași sub altă formă este: “Purtați-vă poverile unii altora!” “Milă voiesc și nu jertfe!” a spus Isus într-l împrejurare. De Alexandra nu au avut milă nici unii nici alții, când e Isus în tine oricine îți stârnește mila, chiar și un animal darămite un om.

Cu prețuire,

Toni Berbece!