Skip to main content

Suntem sătui de scârbă…

Suntem sătui de scârbă cu care suntem tratați in spitale. Propun o lege dată pe conduita asistentelor si a medicilor, cumva să fie taxată această scârbă cu care suntem primiți la urgențe, cu care suntem tratați ca cele mai abjecte ființe de cum se intră până când se iese pe poarta spitalului. Nu generalizez, însă mă înfior câți oameni îmi scriu personal despre scârba cu care sunt sau au fost tratați în spitale. De curând am fost umilit într-un spital când am plecat sa mi se extragă o căpușa din zona inghinală, fiind speriat ca pot lua boala Lyme.

Când am spus la poartă că am căpușa prinsă între picioare si că nu pot merge de frica sa nu rămână capul de căpușa în picior si sa ma infectez, mi-am dat seama ca singura “limba” pe care o înțelege portarul este cea a banului, pana la urma l-am înduplecat si fără. Apoi când am intrat în camera de garda doamna asistentă mi-a zis să mă apropii că nu aude ce zic, timp în care alta a început efectiv să urle la mine să ies afară. Am rămas stupefiat, una mi-a zis să intru, alta m-a dat afara în urlete care m-au înfiorat. Am ieșit din acel spital fugind la privat, unde măcar dai un ban dar ești tratat omenește.

Oare nu raspunde nimeni pentru scârbă asta cu care suntem tratați de către unele cadre medicale, oare nu exista un cod de conduită a cadrelor medicale după care sa fie calificate sau descalificate? Înțeleg ca sunt pacienți recalcitranți, dar pentru aceștia exista poliție si paza spitalului, însă nu toți suntem brute care trebuie tratate cu silă si dezgust. De ce încep urletele cadrelor medicale imediat cum intri in spital? De unde atitudinea asta? Cu toții avem meserii chiar mai stresante de atât, însă nu cred că se justifica scârba si indiferenta din sistemul medical.

Alexandra, mămica ucisă de indiferenta medicilor, este o dovada de lipsa crasă de empatie. Mesajele ei disperate au lovit in niște inimi de piatră, de aceea propun ca fiecare cadru medical sa treacă anual acest test de empatie si de bună conduita cu pacienții. De ce nu se pune un sistem de recenzie conectat direct la instituții superioare, recenzii cu privire la fiecare asistenta, medic sau spital. Dacă acele recenzii sunt sub medie an de an trebuie luate măsuri, altfel în unele instituții scârbă va domni pe veci.

Ultima știre este că un medic a țipat la oamenii care au făcut protest în fața spitalului unde a murit Alexandra spunându-le: “Țipați ca animalele!” Dați un Share, poate citește cineva si face un proiect de lege din această idee. Voi lupta pentru asta!

Cu prețuire,
Toni Berbece