Skip to main content

Tăiați-le microfonul…

“Tăiați-le microfonul” celor care vă mint că viața aceasta este doar despre trup, că am venit de nicăieri și că ne ducem spre nicăieri, iar ceea ce trăim pe pământ ține doar de noi și că nu dăm socoteală nimănui. Văd că astăzi cea mai mare blasfemie pentru unii este să contești un anume medicament, doar dacă îți permiți să discuți despre “efecte secundare”, doar așa informativ, își rup hainele de pe ei și strigă în gura mare: “hulitorul medicinei”, dar de ce nu își rup hainele de pe ei și când e vorba despre suflet, despre păcatele care ne-au transformat în sclavi ai viciilor, ai răutății, ai desfrânărilor sexuale, ai divorțurilor și avorturilor? De ce am ajuns să fim obsedați de trup și atât de indiferenți față de suflet și veșnicie? Oare n-am rămas pradă bolii tocmai pentru că am devenit robii trupurilor noastre prin păcat?

“Tăiați-le microfonul” celor care sunt “obsedați” de sănătatea trupească, dar care neagă necesitatea de “medicamente sufletești” cum ar fi: Scriptura, rugăciunea, postul, părtășia cu oamenii curați în slujbele Bisericii, Roada Duhului Sfânt, etc… Oamenii care și-au făcut din trupuri idoli si care nu văd altceva decât viața de pe pământ vor fi în stare să te bage la închisoare pentru că ți-ai permis să neglijezi trupul pentru a-ți hrăni sufletul. Fariseii voiau să-l ucidă pe Hristos că mânca cu mâinile nespălate, pentru ei crima era să nu te speli pe mâini și nu să ucizi.

Cam așa sunt mulți azi, li se înroșesc ochii, le crește tensiunea când vorbesc de salvarea trupului, dar n-au nici cel mai mic interes pentru salvarea sufletului. Amândouă trebuie ținute în viață și îngrijite, iar de trup, care este un Templu al Duhului Sfânt, să fim gata să ne desprindem când Tatăl Ceresc a hotărât. Să nu uităm totuși că Hristos a spus că cea mai mare dragoste este să-ți dai viața, trupul acesta, pentru aproapele tău. Vă puteți imaginea un om disperat după sănătatea trupului, sacrificându-și viața pentru semenul său? Cedând un pat de spital sau propriile-i medicamente pentru semen?

“Tăiați-le microfonul” celor ce n-au legătură cu Hristos, dar care vă învață ce este bine pentru voi, care sunt plini de desfrâu, de corupție, de minciună, dar care promit că vă spun adevărul când vă poftesc să gustați din “siguranța” lor. Când e vorba de siguranța voastră înainte de toate rugați-vă și faceți ceea ce vă călăuzește Hristos, lucrul acela e sfânt și trebui respectat.

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece