Skip to main content

“Tati, noi suntem în Apocalipsa?”

Băiatul meu de 10 ani m-a întrebat dacă trăim deja Apocalipsa. Ce l-a făcut să întrebe acest lucru? Oare veștile care vin cu grămada pe care le aude în jurul lui de peste tot? Ieri auzise că Rusia distruge și “violează” tot ce prinde prin Ucraina, a auzit că Germania își face adăposturile foamei, auzise de România că pregătește adăposturi încălzite pentru cei care nu-și vor permite să mai plătească încălzirea, a auzit de un nou val de “minciuni” cu care se manipulează psihic societățile pentru a fi stoarse de bani, de sănătate si de viață.

Dacă un copil de 10 ani vede degradarea pământului, a umanității, a tot ce am construit și își pune întrebări cu privire la sfârșit, oare tu ca adult nu vezi că ceva se întâmplă? Oare nu vezi că nu mai e vremea să te încrezi în bogății și în pământ, ci să privești în sus spre Dumnezeu? Soția mea a avut un vis în care se făcea că un om a început să strige: “Veniți să vă salvez!” Iar spre el mergeau milioane de oameni pentru a fi îmbarcați pe un vapor, care era placat cu pietre scumpe, însă când oamenii intrau acolo acel om, care părea un trimis al lui Dumnezeu, un Hristos salvator, era de fapt omul Diavolului (Antihristul). Așadar, cei ce doreau să fie salvați erau pacăliți și duși în pierzare trupească si apoi veșnică?

M-am gândit: “De ce este permisă de Dumnezeu această înșelătorie a Antihristului?” Dar tot Biblia ne raspunde: “…pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună: pentru ca toți cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiți” (2 Tesalonicieni 2:10-12). Concluzia este că pentru cei care azi trăiesc în păcate și-L resping pe Hristos, când vor striga după ajutor, din starea de nenorocire în care vor fi aduși, le va raspunde Antihristul, nimicitorul de trupuri si suflete. Azi mai ai timp să strigi și să îți răspundă chiar Fiul lui Dumnezeu, mâine nu se știe cine îți va raspunde la strigatul tău de ajutor din starea de nenorocire în care va ajunge pământul. Cât se mai zice astăzi, ne îndeamnă Biblia să ne lepădat de păcate. Haideți, că se poate! Nu știm exact cât de aproape suntem de sfârșit, însă n-ar fi mai bine să fim asigurați decât lăsați în urmă?

Cu prețuire,
Toni Berbece