Skip to main content

Telefonul știe …

Telefonul știe când te-ai trezit. Imediat cum mă ridic din pat telefonul detectează mișcarea si îmi aprinde wi/fi-ul. Dacă telefonul știe acest lucru oare Dumnezeu nu știe si nu e gata să “pună pe on” pentru mine și pentru tine toate binecuvântările de care avem nevoie? Biblia ne spune că bunătatea Lui se înnoiește în fiecare dimineața (Plângerile lui Ieremia 3:22-23), ci nu e ca salariul care se diminuează din zi în zi.

Telefonul știe ce vorbești si ce îți dorești, îți dă reclame si site-uri în funcție de cuvintele rostite, îți propune achiziții si servicii despre care tu ai vorbit sau ai scris. Oare nu știe Dumnezeu ce îți dorești, ce ai cerut, oare nu știe El ce să-ți dea gratis, fără a-ți împinge forțat reclame la chestii scumpe. Căci Biblia ne spune că in bunătatea Lui, El ne raspunde prin minuni (Psalmul 65:5).

Telefonul știe ce îți place să privești, îți dă conținut in funcție de preferințe, dacă ai zăbovit 10 secunde pe un clip, îți va da clipuri in genul respectiv, deci îți știe poftele inimii. Oare sa nu știe Hristos ce e in inima ta? Oare să-L poți minți pe El făcând pe sfântul in Biserica si printre oameni si făcând pe “necuratul” când nu te vede nimeni? Telefonul mai știe si câte ore ai stat pe zi pe el, oare Îl poți minți pe Dumnezeu că n-ai avut timp de rugăciune, Scriptură, milostenii, Biserică?

Telefonul știe dacă ai căzut, te întreabă dacă s-a întâmplat ceva când îl scuturi mai tare. Oare sa nu știe Dumnezeu când ai căzut? Oare să nu te întrebe El ce să facă pentru tine? Oare să nu te caute El când îți este greu. Ba da, El este acolo si îți spune: “Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare (Isaia 41:10).”

Cu prețuire,
Toni Berbece