Skip to main content

Toxiinfecție…

Ne intoxicăm zilnic urechile cu muzică și informații care ne îndeamnă la curvie, la infidelitate, la amante si amanți, la muritul cu borcanul de alcool la gură, la lăudăroșie și chiar la inchinare demonică. Nu realizăm că sufletul este supus la o tortură cum ar fi supus trupul dacă am mânca ceva stricat. Ne mirăm că din noi ies tot felul de gânduri de a-i distruge pe cei din jur, de a ne abandona soțiile sau soții, de a ne abandona copiii în ghearele viciilor, dar nu ne mirăm că ne înconjurăm urechile cu mizerii. Mă irită radioul și muzica românească cum mă irită mirosul de ou clocit, pentru că totul este despre curvie și “arsul” altora, iar mai nou o artistă care se laudă ca merge la Biserică si e mai specială în credința ei a scos o piesă plină de blesteme către cea care i-a furat iubitul. Mai nou ne si blestemăm prin cântece.

Ne intoxicăm zilnic ochii cu informații distructive, tot ce ne înconjoară are menirea să ne stârnească poftele devenind caii aceia bine hrăniți de care vorbea Profetul Ieremia:
“Sunt nişte armăsari bine hrăniţi şi aflaţi în călduri; fiecare nechează după soţia semenului său. Să nu-i pedepsesc Eu oare pentru aceasta, zice Domnul, să nu mă răzbun Eu pe un asemenea neam (Ieremia 5:8)?” Începe caldura si o dată cu ea începe moda destrăbălată a femeilor care se cer claxonate de ochii pofticioși. Ne lăsam conduși de instincte animalice si drăcești în loc să ne lăsam conduși de Duhul lui Dumnezeu, care ne cheamă la cumpătare si respect unii față de alții.

Ne intoxicăm zilnic sufletele cu ură, cu vorbe nimicitoare, cu drăcuieli și înjurături, cu gunoaiele lumii, cu tot ce va pieri într-o zi și nu investim în vesnicie, care este mai aproape decât credem. Zilele trecute într-un cimitir din România doi gropari au scos o bătrânică din mormânt, care arăta ca o mumie bine conservată, și pe ritmuri de manele sărbătoreau că oasele ei au văzut din nou lumina. Dar va veni o zi în care fiecare mort va ieși din groapă si nu pe ritmuri de manele, ci sub trâmbițele înfricoșătoare ale îngerilor vor sta înaintea Tronului de Judecată. Fiecare vom răspunde pentru ce am ales, bine sau rău, Hristos sau Diavol. Tu ce alegi zilnic?

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece