Skip to main content

Ultima zi în Sodoma…

Se preconiza a fi o zi plină cu de toate, ca de obicei, pe străzi erau parade în care oamenii își afișau rușinea și poftele mizerabile, pe la toate colțurile erau bordeluri unde erai invitat de doamne și domni să “Carpe Diem”. Nimeni nu mai dorea conceptul învechit de familie, divorțul de mult distrusese majoritatea familiilor din cetate, toți erau “liberi” să trăiască cum vor. Cel mai mult aveau de lucru “moașele” care provocau nașteri spontane cu duiumul sau luau repede pruncul născut și-l ardeau departe de ochii “mamei”.

Cetatea era în belșug, iar belșugul acesta le dădea o impresie falsă că Dumnezeu nu are nimic cu ei. “Preoții” lor îi mințeau că din moment ce o duc bine înseamnă că modul lor de viața este plăcut divinității. Considerau bunăstarea ca aprobare a Cerului pentru destrăbălarea lor sau, și mai trist era faptul că, unii considerau că se pot descurca și fără ajutorul lui Dumnezeu, pe care-L scosese de mult din cugetele lor. Mai mult de atât fiecare era pentru el, pe nimeni nu interesa văduva, orfanul sau săracul, pentru că de mult nu mai era compasiune printre oameni, ci doar accentul pus pe plăcere animalică.

Poliția nu mai investiga niciun viol, pentru că erau peste tot, guvernul lor dăduse de mult acceptul pentru pedofilie, fiind considerată “consimțământ” dintre agresor și victimă. Traumele copiilor agresații sexual nu interesau pe nimeni. Copiii erau de mici, încă din “grădinițe”, învățați cu divertismentul sexual, erau de mici expuși la sexualitate exacerbată, nu mai roșeau când vedeau goliciune nici măcar cei mici, conceptul de virginitate aproape că nu mai era amintit, cine să mai pomenească de virginitate când din fragedă adolescență aceasta se pierdea.

Singurul om pe care-l mai deranja păcatul din cetatea aceasta era Lot, un ciudat, un fanatic religios, care tot pomenea mânia lui Dumnezeu. Omul acesta fusese “blocat” pe toate “rețelele” lor de comunicare, era “banat” de fiecare dată când dorea să ia cuvântul. Toți râdeau de credința și de Dumnezeul lui. Le citea mereu dinte-o carte cu concepții prea vechi pentru “modernismul” lor. Dar într-o zi s-a zvonit peste tot că un grup, care a vrut să violeze musafirii lui Lot, a orbit subit, iar Lot și o parte a familiei au fugit din cetate. Deodată cerul s-a făcut negru deasupra cetății, iar din cer a început să plouă cu foc. Fără veste a venit prăpădul, iar azi Sodoma este un exemplu pentru toată lumea (ce pare surdă), că pe Dumnezeu îl deranjează păcatul.

Cu prețuire,

Toni Berbece