Skip to main content

Un motto de milioane…

Soția mi-a povestit zilele trecute cum a fost acceptată la clinica la care visa să lucreze. Mi-a spus că la interviu, după proba practică, a fost întrebată care este mottoul care îi guvernează viața, iar răspunsul ei a fost acesta: “Cine este credincios în lucrurile mici va fi și în lucrurile mari!” A fost angajată imediat. În sala Bisericii noastre a fost găzduit un examen al Magistraților si Judecătorilor, iar la toalete avem peste tot scris acest verset.

Mi-am dat seama ce minunat ar fi dacă țara noastră ar fi condusă de acest standard. Pentru că cu toții ne dorim să găsim curat când mergem la o toaletă publică, dar cum lăsăm in urma noastră? Cu toții ne dorim să găsim curat la un loc de picnic, dar cum lăsam în urma noastră? Cu toții ne dorim să găsim meseriasul care e perfecționist în cele mai mici detalii, dar noi cum lucrăm? Vrem să fim o țară Europeană, dar încă aruncăm ambalajul de la croissant pe geamul mașinii, vrem să fim numiți civilizați, dar încă aruncăm gunoiul pe geamul apartamentului când nu ne vede nimeni.

Mai grav este când vrem să fim creștini, dar în lucrurile mici suntem jalnici. Mințim din reflex pentru că încă nu ne-am deprins cu adevărul și numai adevărul, furăm lucruri mărunte de la muncă si de peste tot crezând că nu-i așa grav, am păstrat vocabularul lumesc și plin de jigniri considerând că doar drăcuitul e o problemă. Însă Hristos strigă si azi la noi prin cuvântul Său: “Voi fiți dar desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit (Matei 5:48).”

Tu cum ești în lucrurile mici? Încă necizelat? Atunci să nu te aștepți la lucruri mărețe, pentru că este Cineva care ne vede și Căruia nu-i plac trișorii, acei oameni care cred că pot ajunge mari, având viața plină de “imperfecțiuni minore”. Nu poți clădi un om mare pe temelia “lasă că merge și așa.” Când vei scapă de vulpile mici, care strică viile mari, atunci vei culege rod bogat.

Cu prețuire,
Toni Berbece