Skip to main content

Un singur om…

Un singur om a oferit omenirii continuitate. Pentru că a exista Noe, Dumnezeu s-a oferit să mai dea pământului și omenirii o șansă. Curcubeul s-a arătat pe Cer pentru un om și familia lui. Uneori e nevoie de un singur neprihănit pentru a readuce curcubeul pe cer.

Un singur om a oprit mânia lui Dumnezeu îndreptată spre poporul evreu din cale afară de păcătos. Fineas a oprit urgia țintind păcatul cu o suliță. Un singur om a salvat un popor de la urgie. Uneori un om hotărât înaintea Domnului face cât un popor întreg aflat în adormire.

Un singur om s-a rugat pentru ca ploaia să revină peste Israelul peste care nu mai ploase trei ani și jumătate, de nici caii împăratului nu mai aveau iarbă de păscut. Dar la rugăciunile acestuia apa mării s-a evaporat, s-au format nori care au udat Israelul cu ploaie. Uneori rugăciunile unui singur om binecuvintează o întreagă națiune. Rugăciunea fierbinte a unui neprihănit poate evapora apa Mării Negre pentru a venit nori de ploaie și peste România aflată în secetă.

Un singur om a dus Cuvântul lui Dumnezeu în Casa Cezarului și până la marginile pământului. Uneori nu-ți trebuie o armată de oameni pentru o trezire și pentru răspăndirea credinței, ci un om pe care-l entuziazmează gândul că va face pușcărie doar pentru că prin acest mijloc va ajunge la Cezarul. Când un om își pune capul la bătaie pentru Dumnezeu, când viața nu-i este scumpă, ci doar Cerul, atunci Dumnezeu îi pune acestuia toate resursele Lui la dispoziție.

E nevoie de un singur om pentru un plan de binecuvântare acolo unde tu te afli. Ești tu acela? De ce nu ai fi?

Cu prețuire,

Toni Berbece