Skip to main content

Unde am putea fugi zilele acestea?

Două milioane de refugiați ucraineni au fugit până acum din calea războiului și dacă nu se va opri curând exodul va fi și mai mare, românii sunt și ei panicați, unii și-au scos leii din conturi și i-au schimbat în euro, la pașapoarte sunt cozi imense pentru că unii iau în calcul să fugă din Europa, alții își cumpără case prin munți sau prin sate în ideea de a fugi prin locuri pustii unde să fie feriți de potențiale bombardamente. Nimic nu mai e sigur, nimic nu mai e stabil, nimic parcă nu mai aduce bucurie pe acest pământ.

Azi s-au scos restricțiile și am scăpat de o “temniță” a fricii și a limitării de drepturi în care am fost cu toții doi ani de zile, dar parcă nimeni nu sărbătorește pentru că ceva mai crunt pare că se vede la orizont. Atunci ce ne mai aduce bucurie, spre ce să ne mai uităm cu drag, unde ne putem găsi pacea? Biblia ne spune că în vremuri de tulburare să facem fix inversul atitudinii tuturor, când toți disperă, când toți n-au pace, când toți se lasă infuzați cu groază, noi trebuie să căutăm bucuria în Domnul, care rămâne stabilă peste veacuri, iată ce făceau evreii în vremuri de tulburare: „Duceţi-vă şi mâncaţi mâncăruri alese, beţi băuturi dulci şi trimiteţi câte ceva şi celor ce n-au nimic pregătit, căci este o zi sfântă pentru Stăpânul nostru. Nu vă mâhniţi, căci bucuria Domnului este tăria voastră (Neemia 8:10)!“ Ziua aceea sfântă era ziua în care se citea din Cartea Sântă, azi va fi o zi de sărbătoare dacă vei deschide Biblia și te vei lăsa încurajat de ea.

Înveselit-vă azi în Domnul, nu vă lăsați înfricați, ridicați moralul celor din jur, dați-le daruri ca si când ar fi sărbătoare, spuneți-le azi despre Dumnezeul care aduce pace, încurajați-i cu aceste cuvinte: “Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile și pământul. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzește nu va dormita. Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzește pe Israel. Domnul este Păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea. Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și până în veac (Psalmul 121:1-8).

Cu prețuire,
Toni Berbece