Skip to main content

Viața de apoi – Pe unde să o iau, prin dreapta sau prin stânga?

Pe unde să o iau, prin drepta sau prin stânga?

Unchiul soției mele a murit de ciroză hepatică. Înainte să își dea duhul l-a întrebat pe socrul meu: “Pe unde să o iau, prin stânga sau prin dreapta!” Socrul meu i-a zis să o ia prin dreapta, după care muribundul a zis că a venit cineva să-l ia și s-a pus să înjure zdravăn. Era clar că cine venise nu-i era pe plac. Era și mai clar că nu mai avea timp să aleagă calea. Astfel de experiențe există cu milioanele, Dumnezeu dă indicii oamenilor despre lumea de dincolo, dar cine pricepe?

Zilele acestea a murit un tânăr aproape de vârsta mea, a murit de supradoză, era un tânăr pe care l-am cunoscut în Biserică. Era căsătorit, el și soția lui păreau familia perfectă, erau nelipsiți de la Biserică și vesteau cu putere Cuvântul Domnului. Ea era tare implicată în lucrarea socială, ajuta mulți săraci. Dar au slăbit pe cale, au început împreună să frecventeze anturaje stricate. Au devenit pasionați de cluburi, au început cu alcoolul, apoi cu preacurvia (se învoiau să se înșele unul pe altul), au divorțat și au picat de tot în mizeria lumii. Sloganul lor era “Carpe Diem”. Înainte de supradoză, tânărul acesta a fost chinuit de o depresie cruntă. Ce i-a oferit Satana și ce-i lipsea lângă Dumnezeu?

Omule, oricine ai fi, există Dumnezeu, există și Satana, există Rai, dar există și iad, există două căi și există două porți. Tu pe care vei intra? Cine te va lua pe tine din lumea aceasta? În fața morții nu mai există decât groaza întâlnirii cu dumnezeul lumii acesteia pe care l-ai slujit prin păcat, sau bucuria întâlnirii cu Dumnezeul dragostei pe care L-ai slujit prin neprihănire.

Alege!

Cu prețuire,

Toni Berbece